Yhteiydet Puskinin suomalaiseen evankelis-luterilaiseen seurakuntaan ja yhteistyöstä saatu Inkerin kirkon papiston risti

 

puskinin_kirkko.jpgPuskinin suomalainen evankelis-luterilainen seurakunta on ensimmäisiä, jotka saivat perustamisluvan vuonna 1977 Neuvostoliiton aikana.

Kun Neuvostoliitto romahti, Puskinin seurakunnan toiminta paisahti 1990 –luvun alussa voimakkaasti.

Noin 15 km Pietarin keskustasta etelään sijaitsevasta Puskinista otettiin yhteyttä Rauman seurakuntaan vuonna 1993, jolloin me menimme ensimmäistä kertaa sinne vieraisille.

Siitä saakka olemme vierailleet vastavuoroisesti toistemme luona kymmeniä kertoja ja nykyään Puskinin seurakunta onkin Rauman ystävyysseurakunta.

(kuvassa Puskinin kirkko)

Yhteistyö on ollut vuosien varrella monipuolista- ja -muotoista ja raumalaisille se on merkinnyt paitsi kansainvälistä diakoniaa, myös kurkistusmahdollisuutta hengellisen elämän peruslähteille. On ollut vaikuttavaa nähdä, miten joskus karuissakin oloissa usko voi kantaa ja antaa toivoa ja valoa elämässä.

Suomessa materiaalinen  hyvinvointi on toki paremmalla tasolla, mutta monesti Inkerissä vieraillessa on tuntunut siltä, että meillä suomalaisilla olisi paljon oppimista heidän hengellisyydestään. 

risti.jpg

Vuonna 2010 Puskinin seurakunnan kirkkoherra Fedor Tulinin luovutti Seppo Sattilaiselle Inkerin  kirkon papiston käyttämän ristin tunnustuksena pitkäaikaisesta ystävyydestä ja yhteistyöstä.  Sitä ei ole monelle suomalaiselle papille myönnetty.